Устойчиво земеделие

image

100% Здравословност на продуктите

image
Не правим компромис с нашите методи на отглеждане. И с радост заявяваме, че нашите продукти са здравословни.
Изследваме всички листни зеленчуци и подправки в лицензирани лаборатории. За нас това е отговорност и доказателство за чистия и здравословен характер на листата ни. Резултати от последните проведени анализи можете да видите тук.
Всички наши продукти преминават през строг, многостепенен контрол на качеството:

Българска фермерска продукция с отлично качество

image
Подбираме най-добрите за отглеждане в нашия регион сортове спанак и салати.
Отглеждаме ги на сравнително голяма надморска височина (710 м.) и при по-ниски температури (дори през лятото в нашата ферма нощите са прохладни), което прави листата по-устойчиви и им придава по-наситен вкус по естествен начин.
Изчакваме колкото е нужно – ние не стимулираме растежа чрез прекомерна употреба на торове. Торенето в големи количества, води до бърз растеж, но и по – бърз процес на развала на листните зеленчуци. За да предотвратим този ефект ние изчакваме естерствения ритъм на растеж на листата.
Именно заради местоположението на фермата ни и методите на отглеждане които спазваме, нашите продукти са по-издръжливи и по-свежи за по-дълго и то по естествен път.
image
image

Чисто и устойчиво земеделие

image
Сеитбооборот във фермата – засяването на различни култури на едно и също парче земя на ротационен принцип позволява на почвата да възобнови хранителните си ресурси и така да “отгледа” здрави и вкусни зеленчуци.
Микробиална тор – в нашата ферма прилагаме микробиална тор за растителна защита, тя в голяма степен замества конвенционалните такива, а това според нас е бъдещето на чистото и устойчиво земеделие, което не нарушава естествените алгоритми и баланси на средата. Микробиалната тор използва естествени за природната среда микроорганизми и продуктите на тяхната обмяна, за да защитава или подхранва отглежданите растения без вреда за води, почви и пчелни популации.
Ние непрестанно търсим новите технологии, които да ни помогнат да създаваме здравословни зеленчуци. Вижте как ги прилагаме във фермата ни тук.

365 дни наличност в годината

image
Дори през зимния сезон, когато местното производство е невъзможно заради ниските температури, ние запазваме работните места на целия си екип.
Можете да разчитате на наличност на нашите продукти дори през зимата,благодарение на партньорството ни с избрани ферми за листни зеленчуци в Италия и на свежи подправки в Израел. Ние познаваме партньорите си лично и работим с тях защото знаем, че те споделят същите ценности и принципи като нас.
Тези партньорства ни носят и международно ноу хау, което е безценен ресурс.
image
image

Опаковки

image
Нашите опаковки са изцяло рециклируеми. Ако бъдат изхвърлени в подходящите контейнери за разделно събиране на отпадъци, те ще станат част от нови опаковки в процеса на рециклиране.
Фолиото което използваме за опаковките си е серифицирано за допир с храни и има т.нар. Анти-Фог свойства – не се “замъглява” и съдържанието на пакета оставя ясно видимо за потребителя.