Печен солен чийзкейк със спанак и босилек Необходими продукти: Крема сирене 350гр Яйца 300гр Сирене ементал 150гр Пармезан 40гр Лук 250гр Босилек 25гр Спанак 50гр Сол 3гр Черен пипер 3гр Карина Кирякова Институт по Кулинарни изкуства към ВУМ Варна Начин на приготвяне: 01 Измиваме и изсушаваме добре спанака и босилека. 02 След това нарязваме лука и го запържваме на тигана докато омекне. 03 Прибавяме босилека и спанака докато омекнат и овкусяваме със сол и пипер. 04 Блендираме сотираните продукти с две яйца които ще прибавим към чийзкейка. 05 Разбиваме крема сиренето с яйцата прибавяме блендираните спанак, босилек и лук. 06 Когато сместта е хомогенна прибавяме ементал и част от пармезана. 07 Натрошаваме солени бисквитки на дъното на избраната форма за печене. 08 Изсипваме сместа във формата и поръсваме останалия пармезан отгоре. 09 Печем на 120 градуса докато сместа е стабилна при движение на тавата. 10 Оставяме да изстине напълно и сервираме. 11 След като е стегнал чийзкейка и е извън тавата може да се затопли отново, за да се разтопят сирената. Салата с азиатски вкусове Ароматно Зелено Билково Олио Салата с азиатски октопод Пролетна „Фитнес“ салата Салата с валериана, бейби спанак, ягоди Прясна салата с тайландски дресинг Печен солен чийзкейк със спанак и босилек Салата от Бейби микс със скилидки чесън Печено червено и жълто цвекло