Салата с азиатски октопод

image

Порции: 4 порции (пълен размер) / 8 порции (½размер)

Време за подготовка: 30 минути

Общо време: 8 часа

Съставки:

За бланширането на октопода:

Вода
Морска сол 300гр
Лед 1кг

Марината за готвене:

Джинджифил 150гр
Кориандър 150гр
Соев сос 250мл
Винен оцет (червен) 100мл
Сол 10гр
Пипер (прясно смлян) 5гр
Зехтин 200мл
Масло 150гр
Су-вид торби 9 бр

Чипс:

Пармезан 300гр
Тогараши 2гр

Дресинг:

Винен оцет (червен) 75мл
зехтин екстра върджин 225мл
билково олио (приготвено от зелени билки Green To Go) 50мл

Салата:

микс бейби салатки Green To Go 800гр
бейби манголд Green To Go 75гр
листа бейби цвекло Green To Go 75гр

Презентация:

1) Вземете сварената глава на октопода и нарежете фино, на малки парченца;
2) Добавете нарязаната глава към салатките и внимателно ги смесете, за да не нараните листата;
3) Внимателно вземете малка шепа салатки и ги поставете в средата на чинията, образувайки малка могила.
4) Вземете пипалото на октопода и го поставете върху могилата от смесени листа.
5) Украсете с пармезан туйлите по хубав декоративен начин, както ви харесва.
6) Поръсете малко от дресинга около чинията.
7) Добавете малко тогараши, по свой вкус.

image
image

1 част:

2 част:

3 част:

4 част:

5 част: