Шеф Калоян Колев
Институт по Кулинарни изкуства към ВУМ Варна
Процедура за Понзу:
01
В купата претеглете всички продукти и пасирайте с ръчен пасатор.
02
Оставете за 24 часа в хладилник след това е готов за употреба.
Процедура за рибата:
01
Нарежете рибата на батонети (рязане на пръчици) и я поставете в съд покрита с Понзу за 30 минути.
02
След 30 минути изкарайте рибата от Понзу соса и подсушете с хартия.
03
Нарежете рибата на хапки, поставете върху метален съд и обгорете с горелка. Можете и да поставите на тиган за време по ваш вкус от 30 сек. до няколко минути.
Процедура за салатата:
01
Поставете микса от сaлатки, едамаме и краставица в купа.
02
Добавете сусамово олио и домашното понзу и разбъркайте внимателно.
03
Поставете овкусените листа и зеленчуци в чиния.
04
Гарнирайте със сусама, маринования джинджифил и рибата!